Goede doelen

Bij Golftravel geloven we dat het mogelijk is een positieve invloed op de maatschappij te hebben. Daarom proberen we een prettige balans te vinden tussen maatschappelijk ondernemen en onze commerciele doelen. Golftravel ondersteunt verschillende initiatieven die dicht bij onszelf staan en met een grote voorkeur voor goede doelen gericht op kinderen. Al vele jaren stellen wij, samen met onze (buitenlandse) partners, reizen voor veilingen beschikbaar waarbij de opbrengst gaat naar bijvoorbeeld VONK en Stichting Opkikker. Daarnaast ondersteunen wij de LINDA.foundation en ook Stichting Support4Specials. Dat doen wij met veel plezier omdat geven soms leuker is dan krijgen.

LINDA.foundation | Gezinnen met kinderen die het financieel zwaar hebben
De LINDA.foundation is een initiatief van Linda de Mol en het tijdschrift LINDA. Samen met zoveel mogelijk donateurs willen ze meer begrip en vooral positieve actie creëren voor gezinnen met kinderen in Nederland die het financieel zwaar hebben. De LINDA.foundation stelt zich ten doel cadeaukaarten te geven aan gezinnen met kinderen die zich in een financieel benarde positie bevinden. Bij de LINDA.foundation betalen ze van jouw gift alleen de cadeaubonnen, de stichting betaalt zelf alle overhead. Ze garanderen dat meer dan 100% van elke donatie ten goede komt aan gezinnen in financiële nood. Dankzij sponsoring van de meewerkende bedrijven worden de cadeau bonnen ingekocht. Begunstigde gezinnen kiezen ze niet zelf, maar worden  aangebracht via gespecialiseerde instanties en gemeentes die zelf al streng selecteren en controleren.

Op 7 juni 2016 heeft Golftravel een mooie reis in de veiling verkocht voor €1500 ten bate van de LINDA.foundation. Sjouk Vogels heeft dit mooie bedrag geboden. Waarvoor hartelijk dank! Uitstekend bedrag voor gezinnen in Nederland die extreem weinig te besteden hebben. Mede mogelijk gemaakt door Precise El Rompido hotel en golf aan de Costa de la Luz in Spanje. Wij zijn er blij mee en hopelijk maakt de LINDA.foundation er heel veel mensen blij mee.

  
Groepsfoto alle deelnemers aan Wij Golfen voor Linda.Foundation              Stef Buizer (Golftravel) en Sjouk Vogels

Golfen voor War Child | De oorlog uit een kind halen
Miljoenen kinderen groeien op in oorlog. Oorlog die een verwoestende invloed heeft op hun ontwikkeling. Geweld, misbruik, verwaarlozing en verlies maken hen somber, angstig en agressief. Ze kunnen niet normaal kind zijn. Kinderen horen niet thuis in oorlog. Nooit! Kinderen hebben het recht om op te groeien in vrede, zich op een gezonde manier te ontwikkelen en in een veilige omgeving te worden wie ze willen zijn. Kinderen die opgroeien tot evenwichtige volwassenen, zijn later beter in staat conflicten te voorkomen of op te lossen. Die generatie vormt de hoeksteen van een toekomst in vrede. Het is hartverscheurend dat kinderen met oorlogsgeweld worden geconfronteerd en daar willen wij iets aan doen. De oorlog stoppen lukt ons niet, maar wij gaan er alles aan doen om War Child te ondersteunen zodat zij nog meer kinderen kan gaan helpen in oorlogsgebieden en in Nederland.

GOLFEN4WARCHILD organiseert in samenwerking met Golftravel van 14 t/m 17 november 2016 een uniek golftoernooi ten bate van War Child op het 5-sterren Precise El Rompido hotel en golf in Zuid Spanje. U kunt meedoen met 2 leuke wedstrijden op 2 verschillende banen, lekker eten en drinken, leuke prijzen winnen en daarnaast ook nog een masterclass krijgen van niemand minder dan John Woof. In de reissom is reeds opgenomen een bijdrage van €100 p.p. voor War Child Holland. Gaat u mee? Klik hier voor meer informatie.

VUmc Onderzoek naar Kinderkanker (VONK) | Ruim 25 jaar onderzoek naar kinderkanker
VONK is in 1988 opgericht door Anjo Veerman en Rob Pieters. De groep was enthousiast, had veel kennis omtrent leukemie, een eigen researchlaboratorium en wilde serieus met translationeel onderzoek aan de slag. VONK werkt als een soort vliegwiel: met een voorinvestering van VONK kun je de basis leggen voor nieuwe onderzoeksprojecten. ''Geeft iemand een euro aan VONK, dan is de kans groot dat vervolgens KWF Kankerbestrijding, KiKa of een andere subsidiegever vijf euro investeert om het onderzoek voort te zetten." Na 25 jaar zijn ze tientallen promoties en honderden wetenschappelijke publicaties verder. We hebben heel concrete resultaten geboekt, bijvoorbeeld met ons landelijk onderzoek naar de late effecten van kinderkanker op vruchtbaarheid. Daardoor kunnen we jonge vrouwen die als kind kanker hadden nu gericht adviseren over zwangerschap. We hebben daarnaast 'from scratch' onderzoek opgezet voor kinderen met hersenstamtumoren, inclusief vernieuwende behandelingen. En door laboratoriumonderzoek te vertalen naar nieuwe medicijncombinaties is de kans op genezing verdubbeld voor kinderen met recidief myeloïde leukemie en voor zuigelingen met lymfatische leukemie.

Stichting Opkikker | Verrassen van gezinnen met een langdurig ziek kind
Stichting Opkikker is voor haar inkomsten volledig afhankelijk van bijdragen van particulieren en bedrijven. Sinds de oprichting in 1995 hebben al meer dan 10.000 gezinnen een Opkikkerdag beleefd. Zij hebben kunnen genieten van een onbezorgde dag vol plezier en ontspanning! Maar er zijn nog meer gezinnen die een Opkikker verdienen. Langdurig ziek zijn vraagt veel doorzettingsvermogen en energie van een kind. De vaak lange behandelingen en ziekenhuisopnames zijn zwaar, net als de onzekerheid die hierbij komt kijken en het zien dat vriendjes en vriendinnetjes wel een gewoon leven kunnen leiden. Ook voor de overige gezinsleden heeft de ziekte vergaande gevolgen. Papa, mama, broers en zusjes moeten hun leven aanpassen en krijgen te maken met zorgen en onzekerheden. Lichtpuntjes zijn in zo’n situatie van groot belang. In een moeilijke periode worden mooie, leuke momenten heel intensief beleefd. Ze dragen bij aan de mentale gesteldheid van het kind én de rest van het gezin.

Support4Specials | Dolfijn therapie voor kinderen met een geestelijk of lichamelijke beperking
De stichting Support4Specials zamelt geld in om kinderen vanaf 3 jaar met een geestelijke en/of lichamelijke beperking ( syndroom van Down, autisme) op Curaçao dolfijntherapie te kunnen laten volgen. Hoe meer geld er wordt ingezameld hoe meer kinderen met een beperking dolfijntherapie kunnen volgen met als doel de levenskwaliteit van deze speciale kinderen te verbeteren. Het Curaçao Dolphin Therapy & Research Centre (CDTC) biedt deze kinderen en hun families de mogelijkheid tot het volgen van een unieke therapieprogramma. Ook de lokatie is uniek, vers zeewater stroomt continu in de bassins en de lucht en water temperatuur is gemiddeld 28 graden celcius. Helaas kunnen nog lang niet alle kinderen dolfijntherapie volgen. Naast training, onderkomen en verzorging van de dolfijnen zijn speciaal opgeleide trainers en therapeuten noodzakelijk om de therapie tot een succes te maken. Dit alles maakt de therapie helaas zeer kostbaar. De stichting Support4Specials steunt gezinnen met een speciaal kind die baat kunnen hebben bij het volgen van dolfijntherapie door tegemoet te komen in de kosten van de therapie.