Algemeen Californië

California of ‘The Golden State’ is een van de meest verfrissende, enerverende, vernieuwende staten van de Verenigde Staten. Sinds de Goldrush in 1848 California opengooide, staat het bekend als het land van de beloftes. Het aangename klimaat, de vruchtbare gronden en de verfrissende, ongecompliceerde houding zorgde ervoor dat vele Amerikanen naar deze staat trokken. In het binnenland van California ligt de Sierra Nevada.

Hier liggen drie grote nationale parken: Yosemite, Sequioa en Kings Canyon. De grootste boom ter wereld staat in het Sequioa nationaal park. Ten noorden van Los Angeles ligt de Mojave woestijn. In het uiterste noordoosten van deze woestijn ligt het bekende Death Valley, het droogste en laagste landgebeid van de Verenigde Staten.

Highlights:

- Alcatraz
- Golden Gate Bridge
- Fisherman's Wharf
- Muir Woods National Monument
- Cable Car Museum
- Hooverdam
- Monument Valley
- Hollywood
- Universal Studio's
- Route 66
- Grand Canyon
- Las Vegas


VERLENGING WEST-COAST


De mogelijkheden aan deze kant van Amerika zijn werkelijk waar ontelbaar maar wij zullen u hierbij toch een aantal suggesties doen, waarvan wij denken dat ze absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken.


Las Vegas:
Deze uitbundige lichtstad is natuurlijk bij iedereen bekend om de grote hotels, neon-reclames, casino’s, grote shows en de ‘wedding chapels”. Dit op zich is al een belevenis, zelfs als je niet komt om te gokken. Maar er is veel meer. In de nabije omgeving van de stad vindt men de Grand Canyon (te bezichtigen per helicoptervlucht), Bryce Canyon en Death Valley. En er zijn fantastische top golfbanen te vinden. Een absolute ‘must’ om een keer te hebben meegemaakt.


Scottsdale, Arizona:
Arizona bestaat voornamelijk uit woestijn en stukken woestijn waar de vele nieuwe inwoners oases hebben geschapen met behulp van aangevoerd en opgepompt water. Grand Canyon National Park behoort tot de meest bezochte parken van het land. Dat geldt ten minste voor de zuidkant van de Canyon; de noordkant die een langere afstand met de auto betekent is eigenlijk aantrekkelijker.


San Diego:
San Diego is een moderne stad met een grote natuurlijke haven. Direct ten zuiden van de stad ligt de grens met Mexico. Het klimaat is het hele jaar lekker warm, en er zijn genoeg stranden en golfbanen om hiervan te genieten. Bezoek het stadscentrum met z'n spaans-mexicaanse invloeden, de San Diego Zoo, Seaworld en het enorme Marine Complex.


BEZIENSWAARDIGHEDEN/EXCURSIES:


Alcatraz
Wanneer u in San Francisco bent moet u zeker een bezoek brengen aan Alcatraz Island. In deze gevangenis hebben meer dan 1500 mensen gevangenen gezeten. Eén van de bekendste gevangene was Al Capone, ca. 4 jaar verbleef hij op Alcatraz.
U kunt vanaf Pier 41 een rondvaart naar Alactraz maken, een gids vertelt u over de bijzonderheden van deze beruchte gevangenis.

Grand Canyon Skywalk
Wanneer u onderweg bent in de Grand Canyon West raden wij u aan een bezoek te brengen aan de Grand Canyon Skywalk. De Grand Canyon Skywalk is een U-vormige brug die compleet uit glas bestaat en in de rots verankerd is. U staat hier op een hoogte van 1300 meter boven de Colorado River met een adembenemend uitzicht over de ravijnen van de Grand Canyon. Deze Skywalk bevindt zich in het Hualapai -indianenreservaat. U dient wel vooraf tickets te reserveren.


Golden Gate Bridge
De Golden Gate Bridge is 2737 meter lang en 67 meter hoog en werd in 1937 geopend. Destijds was dit de langste hangbrug ter wereld. Elke dag rijden veel mensen over de Golden Gate Bridge, er wordt alleen maar tol geheven naar San Francisco toe. Tevens is het mogelijk om deze brug lopend te betreden, tijdens uw wandeling kan het zijn dat u de brug voelt bewegen.


Fisherman’s Wharf
Fisherman’s Wharf is gebouwd in 1846 voor de schepen die hun goederen kwamen afleveren. Allerlei soorten vis werden er verhandeld. Tegenwoordig komen er veel toeristen naar Fisherman’s Wharf om de winkels te bezoeken of om lekker te eten in een van de vele restaurantjes. Vanaf Fisherman's Wharf ziet u Alcatraz liggen.


Muir Woods National Monument
Het Muir Woods National Monument maakt deel uit van de Golden Gate National Recreation Area, het ligt op circa 12 mijl van de Golden Gate Bridge. Door de mist is het klimaat hier altijd vochtig en koel, dit schept een uitstekend klimaat voor de Redwood-bomen, de hoogte (75 meter) en de ouderdom (soms tot wel 1000 jaar) van deze bomen maken dit tot een uniek National Monument.

Cable Car Museum
In 1873 reden voor het eerst de unieke Cable Cars in San Francisco. Het museum is het zenuwcentrum van deze beroemde trams. Hier kunt u in een ondergrondse kijkruimte zien hoe de Cable Cars werken. Meer informatie vindt u op: http://www.cablecarmuseum.org/

Hooverdam
De Hooverdam is 215,5 meter hoog en 364,2 meter breed, deze dam zorgt ervoor dat de Colorado River en Lake Mead van elkaar gescheiden worden. De Hooverdam werd gebouwd in de jaren dertig (de crisisjaren), de dam is vernoemd naar president Herbert Hoover. Nu nog steeds leveren de elektriciteitscentrales van de Hooverdam stroom aan de omliggende staten. In het bezoekerscentrum in Boulder City vindt u veel informatie over de Hooverdam en Lake Mead.

Monument Valley
Monument Valley werd vroeger en nu ook nog steeds gebruikt voor speelfilms en reclames. Vooral de films over het Wilde Westen waren favoriet. Het mooiste uitzicht over Monument Valley heeft u bij het Visitor’s Center. Tevens kunt u gebruik maken van een shuttlebus om langs de prachtige plekjes te rijden. De vallei wordt beheerd door de leiding van de Navajostam.

Hollywood
In Hollywood vindt u o.a. het Kodak Theatre, Hollywood Sign, Beverly Hills en het Mann’s Chinese Theater. Op de Hollywood of Fame hebben bekende actrices en acteurs in het cement van tegels hun hand- en voetafdrukken achtergelaten.


Universal Studios Hollywood
Universal Studios Hollywood is een populaire bestemming in Los Angeles.U kunt hier een studio tour maken, zie hoe special effects ontstaan, bezoek verschillende theaters (met o.a. Shrek)en vergeet de waterbaan niet.

Route 66
De Route 66 is 3860 km lang, de route begint in Chicago en eindigt in Santa Monica.
De weg wordt al gebruikt vanaf 1926, vanwege de grote drukte op deze weg werd in 1984 de Interstate aangelegd. Wij raden u aan om de oude Route 66 te volgen. Hier komt u nog de ouderwetse hotelletjes en de zogenaamde Amerikaanse diners tegen.

Grand Canyon vlucht
Deze speciale vlucht duurt circa 75 minuten, u vliegt over de Hoover Dam, Lake Mead, de Colorado River en het westen van de Grand Canyon. Er wordt gevlogen met het exclusieve Scenic’s Vistaliner vliegtuig. Deze vlucht kost ca. € 125,- per persoon. Dit tarief is inclusief transfer van en naar uw hotel, de lokale belastingen en exclusief de fuel charge. De fuel charge dient u ter plaatse te voldoen. In totaal duurt deze vlucht (inclusief transfer) circa 3 uur.

Apollo Night Flight – Las Vegas
Voor u aan boord van de helicopter gaat ontvangt u een glas champagne. Wanneer u boven de stad vliegt, heeft u een spectaculair uitzicht over de beroemde Las Vegas Strip. U zult onder de indruk zijn van de fantastische lichtshow wanneer u langs de hotels zoals New York-New York, Bellagio, Paris, The Venetian, Caesars Palace, Treasure Island, de spectaculaire hoge Stratosphere Tower , Fremont Street en Downtown vliegt. Deze vlucht kost ca. € 65,- per persoon exclusief de fuel charge. De fuel charge dient u ter plaatse te voldoen.


Chariot of Fire
Deze vlucht duurt circa 3 uur en 30 minuten en u vliegt ver de Grand Canyon in waar u de mysterieuze diepten ziet. Ook krijgt u tevens Lake Mead en de Hoover Dam te zien. Nadat u de Grand Canyon gezien heeft vliegt u door naar de adembenemende uitzichten van Iceberg Canyon, The Valley of Fire en de Bowl of Fire. De vlucht wordt afgesloten met een rondje over de Las Vegas "Strip". De vlucht kost ca. € 245,- per persoon exclusief de fuel charge. De fuel charge dient u ter plaatse te betalen.

Grand Canyon Ranch Adventure by 4x4 SUV
Deze tour duurt in totaal circa 8 uur (inclusief transfer van en naar uw hotel), u wordt opgehaald bij uw hotel. Het vervoer bestaat deze dag uit een Four Wheel Drive, helicopter en huifkar. Tijdens deze dag brengt u met de Four Wheel Drive o.a. een bezoek aan de Hooverdam (hier maakt u een stop en wordt u geïnformeerd over het ontstaan van deze unieke dam) en Joshua Tree Forest (u heeft hier een grote kans Wilde Mustangs tegen te komen). Wanneer u aankomt op de Grand Canyon West Ranch staat er in het Ranch House een lunch voor u klaar. Na de lunch maakt u een huifkartocht, er is tijd vrijgemaakt om foto's te maken inWestern Town .Wanneer u weer arriveert op de Grand Canyon West Ranch staat er een helicopter voor u klaar waarmee u een spectaculaire vlucht maakt naar the rim van de Grand Canyon. Indien gewenst is er tevens de mogelijkheid een rit te paard te maken (hiervoor geldt echter wel een toeslag). Kosten zijn ca. € 225,- per persoon, exclusief de fuel charge. De fuel charge dient u ter plaatse te betalen.


Chariot of Fire & Grand Canyon Voyage
De tour duurt in totaal circa 8.30 uur (inclusief de transfer tijd van en naar uw hotel). U wordt opgehaald bij uw hotel, afhankelijk van het seizoen gaat u eerst raften en maakt dan de spectaculaire helicopter tour of u maakt eerst de helicopter tour en gaat dan raften. Met de helicopter vliegt u o.a. over Lake Mead, Hooverdam, Iceberg Canyon, Valley of Fire, Bowl of Fire en daalt u af in de mysterieuze diepten van de Grand Canyon. U zult onder de indruk zijn van de adembenemende kleuren van deze overweldigende Canyon. Voor of na uw helicoptervlucht gaat u een rafttocht op de Black Canyon waarbij u zicht heeft op de ontzagwekkende Hooverdam. Tijdens uw rafttour komt u meer te weten over het ontstaan en de bijzonderheden van dit gebied. Tevens is er een stop gepland voor een picknick. Daar u per bus teruggaat naar het hotel is een vlucht over de Las Vegas Strip bij deze tour niet inbegrepen. Kosten zijn ca. € 299,- per persoon, exclusief de fuel charge. De fuel charge dient u ter plaatse te betalen.


Hoofdstad: Sacramento
Grote Steden: Los Angeles, San Francisco, San Diego
Afkorting: CA
Bijnaam: The Golden State
Vliegtijd: 10 - 11 uur

VLUCHTEN:

KLM
Dagelijkse rechtstreekse vluchten naar Los Angeles & San Francisco.

Indicatietijden:
Amsterdam – Los Angeles 13.20 – 15.20 uur
Los Angeles – Amsterdam 17.30 – 12.45 uur

Amsterdam – San Francisco 11.10 – 13.05 uur
San Francisco – Amsterdam 15.45 – 11.00 uur
(2 piece concept: 2 stuks bagage van max. 23 kg. per stuk)

 

Klimaattabel Californië


  • Vergroot foto
  • Vergroot foto
  • Vergroot foto
  • Vergroot foto
  • Vergroot foto

Deel deze golfreis:

Golftravel

Printen