****Hotel Elba Sara

Het gezellige 4-sterren hotel Elba Sara is perfect gelegen. Vrijwel direct aan het eigen zandstrand en naast de 2 eigen golfbanen., Fuerteventura golf & Salinas Golf. Uw verblijft op basis van halfpension maar tegen een zeer geringe toeslag kunt u verblijven op basis van een prima all inclusive verzorging.

Faciliteiten:
2 restaurants, piano bar, diverse zwembaden (waarvan 1 verwarmd), fitness ruimte, sauna, jacuzzi, tennisbanen.

Ligging:
Aan het strand en naast de golfbanen Fuerteventura en Salinas.
Het dichtbijzijnde plaatsje is Antiqua.
De luchthaven is slecht 8 km. verwijderd van het hotel.


Algemene informatie Fuerteventura:

Fuerteventura wordt weleens complimenteus een stuk woestijn in de Atlantische Oceaan genoemd. Dit op één na grootste eiland van de Canarische Eilanden is tevens het dunst bevolkte eiland van de Canarische archipel. Dit in combinatie met de uitgestrekte vulkaanlandschappen en prachtige witte stranden maken dit eiland een ideale bestemming voor rustzoekers en strandliefhebbers. Ga hier niet heen voor een fascinerende groene natuur, want die tref je hier niet aan. Ga hier ook niet heen voor musea, bezienswaardigheden of heftig stappen...want dat heeft Fuerteventura weinig te bieden. Ga hier echter wel heen als je wilt genieten van prachtige woestijnlandschappen zonder de ontberingen van een woestijn. Ga hier ook heen als je wilt overnachten in prachtige hotels, groot en klein, waarbij je nog de ruimte hebt op de stranden. Geen massa's toeristen, maar een goede dosering van menselijke aanwezigheid in een palet van prachtige duinlandschappen.

Klimaat:
Het eiland Fuerteventura is de zonnigste van alle Canarische eilanden, de constante noord noordoosten wind zorgt er echter wel voor dat de temperatuur vrijwel nooit onaangenaam wordt . De naam Fuerteventura betekent dan ook "sterke wind". De regenval op Fuerteventura is zo laag dat al het drinkwater geïmporteerd moet worden vanaf Gran Canaria of Tenerife.
De zonzekerheid en het feit dat het zelden benauwd wordt op Fuerteventura maken het tot een zeer populaire strandbestemming.

Fuerteventura Golf (GVB):
De eerste golfbaan van het eiland. Mooie aangelegde niet al te lange baan. De vrijwel altijd aanwezige wind (meestal na 12.00 uur) maakt het echter zeker uitdagend. Golfbaan ligt tussen de villa's, dus recht slaan is wel belangrijk. Greens perfect aangelegd en dienen van alle zijden gelezen te worden. Geen wonder dat hier in 2005 het Spaans Open gespeeld is. Hole 18 een perfecte dogleg naar links. Clubhuis perfect (Hotel Palace Golf 5*) luxeus en sfeervol. Gastvrije medewerkers in de shop en goede caddiemasters. Een absolute aanrader.

Salinas Golf (GVB):
Deze redelijk korte baan is gelegen naast Fuerteventura Golf Course. Pinheiro heeft hier een technische baan ontworpen met strategische waterpartijen en woestijnhindernissen. Salinas is een golfbaan die je op de eerste hole op het verkeerde been zet. Je denkt dat 't erg makkelijk wordt, maar al vrij snel blijkt dat een misvatting. Je moet erg nauwkeurig spelen (vooral recht) want als je dat niet doet, heb je grote problemen. De fairways zijn smal en daarbuiten wil je (met al het lavasteen, flinke waterpartijen en bunkers) niet liggen. Wind is vaak onberekenbaar. Met de juiste wind heb je op hole 18 birdie kansen.

  • Vergroot foto
  • Vergroot foto
  • Vergroot foto
  • Vergroot foto
  • Vergroot foto

Deel deze golfreis:

Golftravel

Printen