Hotel Abdij de Westerburcht

Gelegen in Westerbork (nabij station Beilen) centraal in Drenthe op korte afstand van Assen, Emmen en Hoogeveen.

Hotel Abdij de Westerburcht ligt op slechts 20 km van Assen en biedt kamers met een kloosterthema en gratis WiFi. De kamers zijn voorzien van klassieke elementen, zoals houten balken aan het plafond, parketvloeren en houten meubilair. Daarnaast zijn de Kloosterkamers voorzien van 2 boxspring bedden, bureau, zitje, televisie, telefoon, gratis draadloos internet en badkamer met douche en toilet.
Tevens kunt u kiezen voor een themakamer (St. Andrews golfkamer, de Bibliotheek, Kleermakerskamer en meer) met als extra een Queensize boxspring bed, een bubbelbad en luxe fauteuils. Het Wellness plein bestaat uit diverse sauna’s, een voetenbad en een ontspanningsruimte, waar u kunt genieten van diverse drankjes. Het restaurant van het Westerburcht biedt à-la-carte specialiteiten voor het diner en de lunch. 
In de bar kunt u terecht voor speciale bieren, wijnen, borrelhapjes en likeuren. Op de ruime veranda kunt u op zonnige dagen heerlijk buiten zitten. Direct naast het hotel bevind zich Vitalia Beauty & Wellness met diverse sauna’s vindt u hier een dompelbad, een relaxruimte en een dakterras vanwaar u een fraai uitzicht heeft over Westerbork.
 

 Arrangement       
2 nachten logies met ontbijt standaard kamer      
1 x 4-gangendiner (dagmenu)       
2 greenfees met keuze uit Semslanden, Martensplek, Gelpenberg, Hooge Graven, Zwolle, Gut Duneburg & Drentsche 
  Toeslagen p.p.p.n.    
 PeriodeBasisprijs 1-pers.kmrHPUpgradeExtra nacht 
 01-04-20 / 30-11-20€ 249 O.a.€ 26€ 13o.a. 
         
 Prijs informatie       
Prijzen zijn excl. € 15 administratiekosten per boeking en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking (max 9) 
Toeristenbelasting (i.v.t.) is afhankelijk van de locatie en is ter plaatse te voldoen    
Alle genoemde prijzen zijn onderhevig aan eventuele wijzigingen en/of onjuistheden.    
Afkortingen: 1pk = 1-persoonskamer, HP = Half pension, o.a. = op aanvraag    
Upgrade = Kloosterkamer met prive sauna      
Weekend toeslag Drentsche €10 p.gf en wknd toeslag hotel vr/za + 5 pppn (ook op feestdagen)      
Verblijf is inclusief welkomstdrankje       
Arrangement ( 2 n.): 4-gangen diner is marktmenu      
         
Drenthe, de oudst bewoonde provincie van Nederland, is lang ook de armste geweest. De schitterende natuurgebieden maken van Drenthe een recreatie- en toeristengebied bij uitstek. Niet alleen natuurliefhebbers, maar ook zij die belangstelling hebben voor de lange geschiedenis van de provincie, komen er ruimschoots aan hun trekken. In de vele musea en gewoon op het platteland stuit men er op talrijke tastbare herinneringen aan een bewogen verleden: van de prehistorische hunebedden tot armetierige 19e-eewse nederzettingen. Geen wonder dat de schilder Vincent van Gogh in de vorige eeuw al constateerde dat Drenthe 'onbeschrijflijk schoon' is. Met de uitgestrekte bossen, heidevelden, vennen en meren is de provincie vooral voor natuurvorsers een ideaal vakantiegebied. Sportieve recreanten komen er het beste aan hun trekken. Zo is Drenthe de bekendste fietsprovincie van Nederland (meer dan 350 km fietspad) dwars door de natuur en een netwerk van schilderachtige stille landweggetjes.
Semslanden
De 18-holes baan van “de Semslanden” ligt aan de voet van de Hondsrug, een stuwwal uit de ijstijd. Door de uitdagende lengte, de lastige waterhindernissen dwars over en naast de fairway, de vele bomen, de ruim 40 bunkers en hier en daar hoge rough, is de baan een uitdaging. Er zijn ruime oefenfaciliteiten en een 6 holes par-3 oefenbaan.

Martensplek

De 18 holes golfbaan ligt temidden van de natuurgebieden Het Drents Landschap en Natuurmonumenten (Goudplevier). Door relatieve hoogteverschillen en schitterende waterpartijen is deze baan een uitdaging voor elke golfer. Sfeervol clubhuis met lounge, à la carte restaurant, hotel en golfshop. Openbare 9 holes par 3 baan. Drivingrange met circa 30 afslagplaatsen waarvan 10 overdekt.

Gelpenberg
De Gelpenberg heeft een overwegend bos- en heide baan karakter. Door de renovatie van het “jongste” deel van de baan is de baan nog uitdagender geworden voor zowel de single handicapper als voor de bogey speler. Op hole 18 domineert nog steeds de oorspronkelijke zandverstuiving als één van de grootste natuurlijke bunkers in Europa en de holes 2, 7 en 8 zijn gegroepeerd rond een schitterende waterpartij. De nieuw aangebrachte ondulaties op de 1e negen maken het geheel af.

De Hooge Graven
Het gehele complex ligt op 3 kilometer afstand van het hotel, aan de rand van het Ommerbosin in een prachtig bosrijk gebied van ruim 70 ha. De ambiance op de baan is, door afwezigheid van verkeerslawaai, uniek. De fairways zijn breed en de rough is ruim. Heide, stuifzanden en bos bepalen het karakter van de baan waarbij enkele grote waterpartijen een actieve rol vervullen in het spel. De club heeft een uitstekend restaurant en een heerlijk zonneterras.

Zwolle
De baan ligt in een oud landelijk gebied, half omzoomd door bossingels. De baan wordt doorsneden door natuurlijke weteringen en diluviaal gevormde wallen die regelmatig in spel komen. Verder zijn er extra waterpartijen door grondverzet ontstaan. Deze schitterende zeer gewaardeerde baan is voor alle categorieën golfers een uitdaging.

Drentsche
In de bosrijke omgeving van Zeijen (gem. Assen) bevindt zich de Drentsche Golf & Country Club. Een ongekend ruim opgezet en gevarieerde 27 holes golfbaan en 9 holes Par 3 baan bieden voldoende speelmogelijkheden voor iedereen.

Gut Duneburg
De golfbaan is aangelegd rondom een historisch Gutshof en ligt deels in een bos en deels in een moeras- en heidegebied. Landschappelijk zijn de holes aardig ingepast en ook zeer gevarieerd. Bekend zijn hole 4, de par 3 over een schapen- en paardenweide en hole 18, een korte par 4 met eilandgreen vlak voor het clubhuis.


  • Vergroot foto
  • Vergroot foto
  • Vergroot foto
  • Vergroot foto

Deel deze golfreis:

Golftravel

Printen