****Villa de Hazelaar

Villa de Hazelaar is een nieuw boutique hotel in Schoorl (Noord-Holland) met comfortabele kamers en studio's.
Kom even helemaal los van de alledaagse drukte en boek een verblijf in dit nieuwe boutique hotel in Schoorl. De villa beschikt over gemeenschappelijke ruimtes, parkeerplaats voor auto's en fietsen en zonnige terrassen, omringd door een grote tuin, weiland en bos. Comfort en ongedwongen genieten gaan hier gepaard met gezelligheid en aandacht voor elke gast. In de gezellige woonkeuken annex ontbijtruimte wordt ’s morgens het ontbijt met verse lokale producten geserveerd. De rest van de dag (07.30 - 22.00) is deze ruimte vrij beschikbaar voor de gasten om zelf een kop thee of koffie te bereiden. U kunt dit te allen tijde pakken. Ervaar het ultieme vakantiegevoel door te relaxen in stijl tijdens een comfortabel verblijf in hotel Villa de Hazelaar waar golfbanen, bossen, zee & strand onder handbereik zijn. Culinaire ervaring beleven? Boek dan een tafel in Michelin sterren restaurant Merlet (200 meter van hotel). Voetjes in het zand? Het strand is dichtbij genoeg om de zon in de zee te zien zakken. Het interieur van ons boutique Hotel combineert hedendaags design met authentieke elementen, een vleugje vintage en natuurlijke materialen. Ervaar het vrije uitzicht over polders, bos en duinen vanuit elke kamer. Alle accomodaties zijn uitgerust met luxe badkamers, comfortabele bedden en moderne faciliteiten, waaronder WiFi, Smart TV en LED verlichting. U verblijft hier op basis van logies met ontbijt. Voor het diner zijn er legio restaurants in het centrum van Schoorl (300 mtr), Groet (4 km), Bergen (5 km) en aan het strand (7 km).

Restaurant tips: Merlet (Schoorl / Michelin ster), de Viersprong (Schoorl), de Bokkensprong (Groet), Strandpaviljoen Hargen (Hargen aan Zee), Onder de Linde (Bergen), Fabels (Bergen)
 SPECIAL JUNI      
3 nachten Comfort kamer logies met ontbijt      
GRATIS 4e nacht logies met ontbijt      
1 x greenfees 18-holes Sluispolder (incl koffie/gebak)     
1 x greenfees 18-holes Dirkshorn of Regthuys (incl koffie/gebak)     
    Toeslagen p.p.p.n. 
 PeriodeBasisprijs 1-pers.kmrHP 
 01-06-20 / 30-06-20 (zo/ma/di/woe/dond)€ 265 € 26Nvt 
       
 JULI / AUGUSTUS     
2 nachten Comfort kamer logies met ontbijt      
1 x greenfees 18-holes Sluispolder (incl koffie/gebak)     
1 x greenfees 18-holes Dirkshorn of Regthuys (incl koffie/gebak)     
    Toeslagen p.p.p.n. 
 PeriodeBasisprijs 1-pers.kmrHP 
 01-07-20 / 31-08-20 (zo/ma/di/woe/dond)€ 265 € 26Nvt 
       
 SEPTEMBER / OKTOBER / NOVEMBER     
2 nachten Comfort kamer logies met ontbijt      
1 x greenfees 18-holes Sluispolder (incl koffie/gebak)     
1 x greenfees 18-holes Dirkshorn of Regthuys (incl koffie/gebak)     
    Toeslagen p.p.p.n. 
 PeriodeBasisprijs 1-pers.kmrHP 
 01-09-20 / 30-11-20 (zo/ma/di/woe/dond)€ 249 € 26Nvt 
       
 Prijs informatie     
Kamer met terras: €22 per kamer per nacht     
Extra greenfee Regthuys: €57,50 p.p. incl. koffie/gebak     
Toeslag aankomst vrijdag of zaterdag €26 per kamer per nacht     
Toeslag weekend greenfee: op aanvraag     
Prijzen zijn excl. € 15 administratiekosten per boeking en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking (max 9) 
Toeristenbelasting is ter plaatse te voldoen     
Alle genoemde prijzen zijn onderhevig aan eventuele wijzigingen en/of onjuistheden.   
Afkortingen: 1pk = 1-persoonskamer, HP = Half pension, o.a. = op aanvraag. Nvt = niet van toepassing 
       

Geachiedenis De Hazelaar De Hazelaar is in 1936 gestart als jeugdverblijf. In de naoorlogse jaren kwamen kinderen uit de door oorlog geteisterde Nederlandse steden in dit onaangetaste oord herstellen. Na enkele decennia als woonhuis te hebben gediend werd in de Hazelaar van 1969 tot 1996 een kleinschalig verzorgingshuis bedreven door ‘zuster’ de Jager, de moeder van de huidige hotelier, Ans de Jager. Het gezin de Jager woonde in de Hazelaar, tussen en met de zorgbehoevende bewoners. In 2019 kreeg de Villa een nieuwe bestemming en is het na een grondige renovatie heropend als boutique hotel.

Schoorl is perfect voor een romantisch weekendje met z’n tweeën of gezellig met een groep vrienden er even tussenuit. Het dorp staat ook bekend om zijn gezellige centrum vol terrasjes en restaurants. Het klimduin, midden in het dorp, is ook al zo’n leuk extraatje. Ervaar het ultieme vakantiegevoel door te relaxen in stijl tijdens een comfortabel verblijf in hotel Villa de Hazelaar waar golfbanen, bossen, zee & strand onder handbereik zijn. Culinaire ervaring beleven? Boek dan een tafel in Michelin sterren restaurant Merlet (200 meter van hotel). Voetjes in het zand? Het strand is dichtbij om de zon in de zee te zien zakken. Tip: bezoek zomers de drukbezochte en gezellige braderie in het centrum van Schoorl (op 300 meter van hotel).


Golfbaan Sluispolder
Op golfbaan Sluispolder is er geen ontkomen aan. Wind en water bepalen je spel. Als je het overzichtskaartje van de golfbaan bekijkt, dan lijkt deze 18-holes golfbaan niet al te moeilijk. Oké, op bijna alle holes is water in het spel, maar wat dan nog. Eenmaal op de eerste hole, blijkt al snel dat vooral de combinatie water en wind zelfs de doorgewinterde golfer de nodige hoofdbrekens kost. Een interessante baan dus! De eerste 9-holes zijn in 1991 door Alan Rijks aangelegd en bevinden zich op een licht geaccidenteerd terrein, de golvende uitlopers van het oude duinlandschap. Deze duinlaag is temidden van de kleipolder plaatselijk omhoog gestuwd, wat het landschappelijk heel interessant maakt. Deze "nieuwe" 9-holes completeren de "oude" 9-holes, die in 1983 door Joan Dudok van Heel werden ontworpen. Deze waterrijke 9-holes vormen thans het tweede gedeelte van de baan. De laatste hole is een prachtige hole om mee te eindigen. Het is een interessante dogleg, waarbij de tweede slag over een waterpartij gedaan moet worden om uiteindelijk terecht te komen op een split-level green. 

Golfbaan Regthuys
Golfbaan Regthuys is een 18 holes golfbaan met A-status in Noord-Holland. Daarnaast zijn er 9 holes par 3 ruime oefenfaciliteiten. De golfbaan is naar idee van Gerhard van Galen en ontworpen door Aart Bergsma en Alan Rijks en staat bekend als bijzonder uitdagend. De holes zijn afwisselend met hoogte verschillen tot 12 meter. Dergelijke hoogteverschillen zijn bijzonder op golfbanen in Noord-Holland en geven de golfbaan karakter. Ook zijn er spraakmakend holes zoals de Westfriese Omringdijkhole met een green die omringd is door de bekende dijk van Westfriesland. En de tulpenhole die helemaal in de vorm is van een tulp. De teeboxen zijn in de vorm van bollen, de fairway is de steel en de green heeft de vorm van de bloem. Daarnaast kunt u heerlijk een hapje of drankje doen in het restaurant of op het gezellige terras. U geniet dan van het mooie uitzicht. 

Golfbaan Dirkshorn
Tussen Alkmaar en Schagen langs de N245 ligt sinds 2008 de uitdagende 18 holes golfbaan van de Golfclub Dirkshorn. De landschappelijke inpassing van de golfbaan is zeer open van opzet en kenmerkt zich door zijn open karakter en zijn vergezichten. Door de toepassing van enkele bomenrijen en kleine heestergroepen blijft de openheid behouden. De aangelegde waterpartijen zijn nodig om het terrein goed bespeelbaar te houden en voor de natuurlijke ontwikkeling die de Stichting wil toepassen om de flora en fauna zo optimaal mogelijk te laten gedijen. Ook het milieu wordt optimaal gediend. De golfbaan is aangelegd en wordt nu onderhouden volgens de regels van het ecolabel “Golf Environment Organization”. Het terrein wordt door midden gedeeld door de Groenvelderweg. Deze weg is ook de toegangsweg naar het golfcomplex.

Golfles of clinic
Nog een beginnende golfer? Of gewoon verbetren van uw spel? Geen probleem. Op bovenstaande locaties bieden wij een zeer leerzame golf clinic aan! Onder de bezielende leiding Mark Haarman (Sluispolder), Rene Pronk (Dirkshorn) of Jeroen Harpenau (Regthuys) kunt u deelnemen aan golflessen of een clinic inclusief ballen en eventueel materiaal (prijzen op aanvraag). Waar wacht u op?
  • Vergroot foto
  • Vergroot foto
  • Vergroot foto
  • Vergroot foto
  • Vergroot foto

Deel deze golfreis:

Golftravel

Printen