Reisinformatie

CORONA

U wilt graag een nieuwe golfvakantie reserveren om, indien reizen weer mogelijk en toegestaan is, gebruik te kunnen maken van de beste aanbieding en gunstige starttijden te kunnen boeken.
Fairway Golftravel biedt de grootst mogelijke flexibiliteit ingeval de reis geen doorgang kan vinden als gevolg van de maatregelen in verband met de Covid-19 pandemie. U heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om de reis om te boeken of in zijn geheel te annuleren waarbij u vrij bent om te kiezen voor een voucher of restitutie van uw reissom.


Voor nieuwe boekingen gemaakt vanaf 01/01/2021:
Boekingen gemaakt vanaf 1 januari 2021 kunnen tot 48 uur voor vertrek kosteloos worden omgeboekt of geannuleerd indien de reis niet mogelijk is als gevolg van maatregelen in verband met de Covid-19 pandemie, bijvoorbeeld bij sluiting van accommodatie of golfbaan of indien er een negatief reisadvies geldt voor de bestemming (code rood of oranje).

U KUNT IN DAT GEVAL KIEZEN TUSSEN OMBOEKEN VAN DE REIS, EEN VOUCHER OF TERUGGAVE VAN DE GEHELE REISSOM !
Dit geldt voor het complete landarrangement exclusief vliegticket.

Eventuele uitzonderingen worden vermeld in de offerte.
Er zijn afwijkende voorwaarden voor groepsboekingen. (+ 8 pers.)
Fairway Golftravel bekijkt het reisadvies 7 dagen voor vertrek.
Indien u de reis annuleert wegens redenen die geen verband houden met de Covid-19 pandemie gelden de standaard annuleringsvoorwaarden.

Bezoek aan ons kantoor
Alle medewerkers van Fairway Golftravel werken vanuit huis.
Een bezoek aan ons kantoor is vooralsnog niet mogelijk. Uiteraard zijn we per e-mail en telefoon te bereiken.
Tel: 0251 651812 - E-mail: info@golftravel.nl

Uw vakantie ziet er vanwege de algemene en lokaal geldende Covid-19 maatregelen iets anders uit dan u gewend bent.
Wees goed voorbereid zodat u straks onbezorgd op vakantie kunt gaan.
Hieronder uitgebreide informatie, een aantal tips en aandachtspunten.


ALGEMEEN

Invullen gezondheidsverklaring RIVM: Om te mogen reizen naar het buitenland verplicht het RIVM alle reizigers een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze verklaring moet elke reiziger (dus ook kinderen) altijd bij zich hebben tijdens de hele reis. Dit geldt voor elk type reis, ongeacht het vervoer. De verklaring moet uiterlijk 24 uur voor vertrek worden ingevuld en uitgeprint. U kunt HIER de gezondheidsverklaring downloaden.

Los van de test geldt een dringend advies om bij thuiskomst in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan geldig.

Inreisbeperkingen:
Per bestemming kunnen afzonderlijke reisbeperkende maatregelen gelden. Check voor u op vakantie gaat welke formulieren u nodig heeft. Uiteraard informeert Fairway Golftravel u hierover als onderdeel van uw reispapieren. Zie ook hieronder bij “Reizen inclusief vlucht & veilig vliegen”. Tijdens de gehele reis is het houden van voldoende afstand, voor zover mogelijk, noodzakelijk.

Indien u positief test op Covid-19, moet u in quarantaine op de plaats van bestemming. Mochten hier kosten uit voortkomen, dan zijn deze voor uw eigen rekening. Neem contact met uw reisverzekering voor informatie of deze kosten onder uw verzekering vallen. U mag niet terugreizen naar Nederland totdat uw klachten zijn verdwenen en u negatief test op Covid-19.

Hotels kunnen maaltijden in aangepaste vorm of op alternatieve locaties aanbieden. Maaltijden in buffetvormen zijn niet mogelijk. Er kan een systeem worden toegepast waarbij maaltijden op vaste tijden dienen te worden gebruikt waarbij vooraf een maximale tijdsduur wordt aangegeven. Dit zal waarschijnlijk worden gecombineerd met een reserveringssysteem.
Groepen die niet bestaan uit leden van hetzelfde huishouden kunnen de maaltijden niet aan dezelfde tafel gebruiken.

Ook in de hotels kunnen op bepaalde plaatsen specifieke hygiëneregels gelden, waaronder het verplicht dragen van mondkapjes.

De schoonmaak van de hotelkamer of appartement kan op aangepaste wijze worden uitgevoerd.

Op de golfbanen is het gebruik van buggy´s niet altijd mogelijk voor twee personen. Dit varieert per bestemming en golfbaan. Wij informeren u over de regels en mogelijkheden.

Het is niet toegestaan meer dan 10 minuten voor de starttijd op de golfbaan te arriveren.

Op de golfbaan is het niet toegestaan om de vlaggenstok aan te raken.

U dient op de golfbaan een onderlinge afstand van 2 stoklengtes in acht te nemen.

Betalingen zijn alleen per pin of via een overboeking mogelijk, contante betaling is op veel plaatsen niet mogelijk.


Golf in Nederland (vanaf 15/12/2020)
Golf mag alleen met maximaal tweetallen (volwassenen) in een flight worden gespeeld. Deze restrictie geldt niet voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar.
Alle horeca op de golfbanen is gesloten. Er zijn geen uitzonderingen. Een afhaalbalie is wel toegestaan.
De golfshop is gesloten, de receptie mag nog wel open. Douches en kleedkamers zijn gesloten, toiletten zijn toegankelijk.
Vanaf 1 december is het in Nederland voor personen vanaf 13 jaar verplicht een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes. In het openbaar vervoer was dit al eerder verplicht.


Let op:
De reiziger is ten allen tijde altijd zelf verantwoordelijk om zich op de hoogte te stellen van actuele vereisten die de landen van vertrek en aankomst stellen, in het bijzonder inzake COVID-19.
Ook dient u zorg te dragen voor het (tijdig) beschikken over de juiste reisdocumenten. Uiteraard bent u ook zelf verantwoordelijk voor het naleven van de (lokale) regels inzake Covid-19.
Houd hierbij ook altijd de website van http://www.nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor actuele informatie.
Wanneer de reiziger niet (tijdig) over de juiste reisdocumenten beschikt en/of niet voldoet aan de vereiste die de landen van vertrek en aankomst stellen, dan is de reiziger zelf verantwoordelijk voor alle kosten die daaruit voortvloeien.
De reiziger heeft in zo’n geval geen recht op restitutie van de reissom.
U kunt aanvullende informatie vinden op de website van het RIVM en op de website nederlandwereldwijd.nl.
De regels en voorschriften kunnen per dag wijzigen, daarom is het belangrijk op de hoogte te blijven van de maatregelen die in Nederland en in het land van bestemming gelden.
U mag ook uiteraard altijd bellen met Fairway Golftravel (0251 674430).


REIZEN MET VLUCHT + VEILIG VLIEGEN

Zorgt u er a.u.b. voor dat u aan de toegangseisen voldoet die gelden op de plaats van bestemming en dat u de juiste documenten bij u heeft voor uw vlucht. Wanneer u niet over de juiste documenten beschikt kunt u niet mee op de vlucht.

Voor vertrek van de vlucht:
1. controleer voor vertrek de toegangseisen en het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op www.nederlandwereldwijd.nl.
2. voor vluchten van, naar of via een Nederlandse luchthaven dient u een gezondheidsverklaring in te vullen. U hoeft geen geprint document meer mee te nemen. De vragen worden voorgelegd bij de check-in balie.
3. voor alle reizigers die in Nederland aankomen is vanaf 29 december een negatieve PCR-test verplicht.

Verplichte negatieve PCR-test (vanaf 29 december 2020)
Voor alle reizigers die naar Nederland reizen, 13 jaar en ouder, geldt vanaf 29 december 2020 dat zij in het bezit moeten zijn van een negatieve PCR-test. De tijd tussen het moment van afname van de test en de aankomst in Nederland, mag maximaal 72 uur zijn. De testuitslag moet bekend zijn voordat iemand naar Nederland vertrekt en moet in het Engels, Duits, Frans, Spaans of Nederlands opgesteld zijn. Een sneltest of andere type test dan de PCR test is niet toegestaan.

Voor vertrek zal de negatieve PCR-test op 5 punten worden gecontroleerd:
• Type test: dit moet een moleculaire PCR-test zijn en een test op Sars-Cov-2/COVID-19. Een ander type test, inclusief een sneltest, is niet geldig;
• Testresultaat: moet negatief (of niet gedetecteerd) zijn;
• Voor- en achternaam: overeenkomstig met het paspoort;
• Datum en tijd van afname van de test: De test is maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland;
• Gegevens instituut of laboratorium dat de test afnam.

Let op! Vertrekt u vanuit een land buiten de Europese Unie / niet Schengen land? Dan heeft u naast een negatieve PCR-test ook een fysieke ondertekende verklaring nodig. Dit moet een geprint document zijn.

Het laatste nieuws van de Rijksoverheid inzake de Covid-19 pandemie kunt u HIER lezen. (link pagina rijksoverheid)

Vanwege de controle op de documenten kunt u niet online inchecken voor een vlucht naar Nederland.
Naast de PCR-test met negatieve uitslag, bent u verplicht het ‘Negative test declaration’ formulier in te vullen en ondertekend uitgeprint bij u te hebben tijdens uw reis terug naar Nederland. Het formulier kunt u HIER downloaden. De test moet maximaal 72 uur voor aankomst in Nederland afgenomen zijn. De kosten voor het uitvoeren van deze test zijn voor uw eigen rekening. De verplichting van de test geldt voor iedereen vanaf 13 jaar. Los van de test blijft de verplichting om bij thuiskomst in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan geldig.

In het geval dat u positief test op COVID-19, moet u in quarantaine op de bestemming. Mochten hier kosten uit voortkomen, dan zijn deze voor uw eigen rekening. Neem contact met uw reisverzekering voor informatie of deze kosten onder uw verzekering vallen. U mag niet terugvliegen naar Nederland totdat uw klachten zijn verdwenen en u negatief test op corona.

Vaak moet u ook extra formulieren invullen aan boord. Stop daarom voor vertrek alvast een pen in de handbagage.
Per bestemming gelden afzonderlijke regels en in te vullen formulieren cq registratiemethodes; zie ook regels per land: transavia.com/nl-NL/reisvoorwaarden/

U bent ten allen tijde zelf verantwoordelijk voor het invullen van de juiste formulieren en registraties.
Op de luchthaven ligt de nadruk op afstand houden. Er is meer personeel aanwezig en zijn er speciale looproutes voor inchecken en controle punten. Houd rekening met een beperkte opening van restaurants of winkels. Raadpleeg voor vertrek de website van je vertrek- of aankomstluchthaven voor de meest actuele informatie.

Voor vertrek van de vlucht vindt er een screening plaats van de passagiers door de luchtvaartmaatschappij, waaronder het uitwendig meten van de lichaamstemperatuur en een gezondheidscheck. In verband met de extra controles adviseert de luchtvaartmaatschappij minimaal 3 uur voor vertrek in te checken.

Op het vliegveld en in het vliegtuig is het gebruik van mondkapjes verplicht. Het is verstandig hierop voorbereid te zijn door voldoende mondkapjes mee op reis te nemen. Zelfgemaakte mondkapjes zijn niet toegestaan..
Mondkapjes dienen regelmatig gewisseld te worden, het is verstandig voldoende mondkapjes mee te nemen op reis.

In het vliegtuig is er minimale service.

ANNULERINGEN & VOUCHERS

Geboekte reizen met boekdatum tot en met 31/12/2020
Indien uw golfreis geen doorgang kan vinden vanwege de gevolgen van de uitbraak van het corona virus ontvangt u een Corona voucher. De waarde van de voucher is gelijk aan de door u betaalde reissom (minus administratiekosten en eventuele premie voor de betaalde annuleringsverzekering)
De voucher is 1 jaar geldig na datum van uitgifte. Dit betreft de datum waarop de nieuwe reis wordt gereserveerd, de nieuwe vertrekdatum mag ook na deze periode van 1 jaar vallen.
Indien de reissom voor de nieuwe nog te reserveren vakantie hoger uitvalt wordt het verschil in rekening gebracht.

Nieuwe boekingen gemaakt vanaf 01/01/2021
Boekingen gemaakt vanaf 1 januari 2021 kunnen tot 48 uur voor vertrek kosteloos worden omgeboekt of geannuleerd indien de reis niet mogelijk is als gevolg van maatregelen in verband met de Covid-19 pandemie, bijvoorbeeld bij sluiting van accommodatie of golfbaan of indien er een negatief reisadvies geldt voor de bestemming (code rood of oranje). U kunt in dat geval kiezen tussen omboeken, een voucher of restitutie van de gehele reissom. Dit geldt voor het complete landarrangement exclusief vliegticket.
Eventuele uitzonderingen worden vermeld in de offerte. Voor groepsboekingen. (+ 8 pers.) worden specifieke afspraken gemaakt bij het maken van de reserveringen.

Vluchten (Transavia)
Indien Fairway een Transavia vlucht voor u heeft gereserveerd en deze wordt geannuleerd door de luchtvaartmaatschappij kan de vlucht gratis worden omgeboekt naar een nieuwe periode – OF - er kan een verzoek worden ingediend bij Transavia voor creditering van het betaalde ticket inclusief bagagekosten.
Fairway reserveert bij Transavia vanaf 01/01/2021 standaard een ticket in het Flex-tarief bij de arrangementen.
Deze tickets kunnen tot 48 uur voor vertrek kosteloos worden omgeboekt naar een reis voor dezelfde bestemming op een andere datum.
Op verzoek kan voor Transavia vluchten ook een ticket in het Plus Tarief worden gereserveerd. Bij dit tarief is het vervoer van 1 koffer tot 20 kg inbegrepen. Daarnaast kan de vlucht dus tot 14 dagen voor vertrek kosteloos worden omgeboekt (bestemming + reisdatum).
Voor beide type tickets geldt dat een prijsverschil met het standaard ticket mogelijk is en dient het eventuele tariefsverschil tussen de oorspronkelijke en nieuwe vlucht wel te worden voldaan.
Fairway Golftravel treedt op als bemiddelaar tussen u en de betreffende airline.  De vervoersvoorwaarden van Transavia zijn van toepassing op uw vluchtboeking.

Vluchten (overige maatschappijen)
Indien Fairway een ticket reserveert bij een andere maatschappij als Transavia wordt u vooraf geïnformeerd over de actuele voorwaarden van de betreffende maatschappij.

Annuleringen (standaard regels)
Standaard annuleringskosten bij annulering door de reiziger
Indien een overeenkomst wordt geannuleerd, kan de reisorganisator de reiziger naast eventueel verschuldigde reserveringskosten de volgende annuleringskosten in rekening brengen:
- bij annulering tot de 56ste kalenderdag (exclusief) voor de vertrekdag: de aanbetaling (met een min. van 10 % van de reissom)
- bij annulering vanaf de 56ste kalenderdag (inclusief) tot de 28ste kalenderdag (exclusief) voor de vertrekdag: 35% van de reissom;
- bij annulering vanaf de 28ste kalenderdag (inclusief) tot de 21ste dag (exclusief) voor de vertrekdag: 40% van de reissom;
- bij annulering vanaf de 21ste kalenderdag (inclusief) tot de 14de dag (exclusief) voor de vertrekdag: 50% van de reissom;
- bij annulering vanaf de 14de kalenderdag (inclusief) tot de 7de dag (exclusief) voor de vertrekdag: 75% van de reissom;
- bij annulering vanaf de 7de kalenderdag (inclusief) tot de 5e dag (exclusief) voor vertrekdag: 90% van de reissom;
- bij annulering vanaf de 5e dag tot vertrekdag of later: de volledige reissom.

Afwijkende annuleringsregels gelden bij:
- Aangekochte vliegtickets en bagage: 100 % annuleringskosten
- Groepen (vanaf 10 deelnemers) & proreizen: Na inschrijving 100 % van het arrangement; tenzij anders vermeld in de boekingsbevestiging
- Sommige leveranciers hebben afwijkende annuleringskosten


Golftassen
De golftas wordt altijd als speciale bagage meegenomen wat betekent dat eerst de standaard bagage wordt ingeladen en als laatste de golftas. Enkele luchtvaartmaatschappijen nemen de golftas gratis mee, dit is echter altijd ter beoordeling van de maatschappijen waarmee u vliegt en kan op ieder moment door de luchtvaartmaatschappij worden veranderd.

Transavia berekent € 58,00 per retourvlucht voor de golftas tot 15 kilo.
Tap Portugal berekent €70,00 per retourvlucht voor de golftas tot 15 kilo.

KLM/Air France vluchten binnen Europa€ 110,- per tas retour (max 23 kg)
KLM/Air France vluchten naar Egypte en Midden Oosten € 150,-per tas retour (max 23 kg)
KLM/Air France vluchten naar Overige Landen € 200,- per tas retour (max 23 kg)
Kijk voor de meest actuele voorwaarden en tarieven op www.klm.nl

Als u lid bent van Flying Blue Golf Club en alle vluchten in uw reisschema worden uitgevoerd door KLM of AIR FRANCE (inclusief CityJet en Brit Air), dan mag u gratis 1 golftas meenemen boven op de standaard bagagevrijstelling. Dit geldt niet op vluchten die door partners worden uitgevoerd. Voor meer informatie over het lidmaatschap van Flying Blue, klik hier

Uw golftas kunt u het beste vervoeren in de daarvoor speciale travelbags die zijn af te sluiten middels een slot. Het meenemen van uw eigen trolley raden wij af. Wij wijzen u erop dat alle hierboven genoemde informatie kan worden aangepast door de luchtvaart maatschappij zonder dat wij hiervan vooraf in kennis worden gesteld. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de juiste weergave van tarieven.

Variabele kosten bagage bij Transavia

Totalegewichtvan je ruimbagage

Prijsper enkele reis (online)*

Prijs per enkele reis(op de luchthaven)

15 kg

€15 -€22

€30

20 kg

€20 -€27

€40

25 kg

€25 -€32

€50

30 kg

€35 -€42

€70

40 kg

€45 -€52

€90

50 kg

€75 -€82

€150

Maximale totale gewicht: 50 kg per persoon

Maximumgewicht per bagagestuk: 32 kg

* De prijs van ruimbagage is afhankelijk van uw reisschema

Hierbij informeren wij u over de prijsverhogingen die Transavia zal doorvoeren per 1 april 2019:

  • Golfuitrusting: van 29 naar 34 euro per enkele reis

Daarnaast zullen er ook prijsverhogingen plaatsvinden voor het kopen van ruimbagage op de airport:

  • 15KG van 40 naar 45 euro
  • 20KG van 50 naar 60 euro
  • 25KG van 60 naar 75 euro
  • 30KG van 80 naar 90 euro
  • 40KG van 100 naar 120 euro
  • 50KG van 160 naar 150 euro (enige verlaging)

Het versturen van bagage en golf materiaal van huis naar hotel...en weer terug? 
Stel u heeft geen zin om met uw bagage en golfmateriaal te sjouwen, dan bestaat er sinds kort een hele makkelijke manier om dat te vemijden. Travel Light biedt de mogelijkheid om uw bagage en golftas(sen) van huis op te halen, bij uw hotel af te leveren en dat ook weer retour op dezelfde manier. Lekker licht reizen zullen wij maar zeggen! Voorlopig worden alleen Standbags verzonden in verband met de afmeting. Voor de duidelijkheid dit is een draagtas, ook wel carrybag of standbag genoemd. Voor het vervoeren van uw golfclubs is er speciaal een doos ontwikkeld ter bescherming van uw materiaal. Deze doos heeft de volgende inhoudsmaat; 120cm hoog, 32cm breed en 27cm. Met Travel Light is het niet mogelijk om tour- en caddybags te verzenden. Kijk op http://www.travel-light.nl/golf voor meer informatie. Wij wijzen u erop dat alle hierboven genoemde informatie door een externe leverancier wordt aangeboden. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de juiste weergave van tarieven en / of verzendingen.

Huur auto
Sunny Cars is een ervaren specialist in autohuur voor de vakantiemarkt. Op meer dan 4000 vakantiebestemmingen in meer dan 46 vakantielanden biedt Sunny Cars u een grote keus aan huurauto’s. Op populaire bestemmingen wordt soms met meerdere partners samengewerkt om een optimale keuze te kunnen bieden. De toegevoegde waarde van Sunny Cars is de uitgebreide service. Om huurders juist en volledig te informeren ontvangt u voor vertrek een informatieblad met daarop de belangrijkste punten uit het lokale huurcontract. Zo weet u van tevoren precies waarvoor u tekent. Sunny Cars komt tegemoet aan uw gemak met een all-in autohuur waarin de volgende kosten bij de prijs zijn inbegrepen:

√ Ongelimiteerd aantal kilometers
√ Lokale belastingen
√ Standaard extra WA verzekering van € 7,5 miljoen 
√ Schadeverzekering (CDW) 
√ Diefstalverzekering (TP) 
√ Terugbetaling eigen risico, bij schade en diefstal 
√ Dekking glas-banden-bodem en dakschade 
√ 24/7 bereikbaar via noodnummer

Hoe werkt het parkeren op Schiphol?
1. U reserveert telefonisch 0900-1212122 of hier via de website uw parkeerplek op Schiphol
2. U ontvangt per mail een bevestiging. Print deze uit en neem deze mee
3. U rijdt naar Schiphol en belt ons 15 minuten voor aankomst
4. Wij staan voor u klaar in de bocht tussen vertrekhal 2 en 3, u herkent ons aan onze Bij Schiphol Parkeren jas
5. Wij hebben uw contract bij ons
6. Onze chauffeur helpt u met uw koffers en rijdt met uw auto naar onze parkeerplaats
7. Bij terugkomst belt u ons op en staat onze chauffeur met uw auto voor u klaar tussen vertrekhal 2 en 3

Door deze service is het veel eenvoudiger geworden om te parkeren op Schiphol. U hoeft niet meer lang te zoeken naar een parkeerplaats, of te wachten op de pendelbus vanaf een verderop gelegen parkeerterrein. U rijdt gewoon naar Schiphol en geeft uw auto mee aan onze chauffeur. Bij terugkomst op Schiphol staat uw auto weer voor u klaar. Deze valet parking service is 24 uur per dag 7 dagen per week beschikbaar.

Vluchten
De vliegtijden die in onze bevestigingen en reisdocumenten vermeld staan zijn altijd onder voorbehoud. Luchtvaart maatschappijen hebben namelijk het recht om af te wijken van de gepubliceerde tijden en routes (of zelfs hele vluchten annuleren) en alle gegeven informatie is daarom onder voorbehoud. Op door ons geboekte vluchten is geen restitutie mogelijk. Wanneer u het slachtoffer wordt van een vertraging en / of te laat arriveren bagage, kunt u zich wenden tot de desbetreffende luchtvaart maatschappij voor eventuele schadeclaims. Kosten die u voor een langer verblijf moet maken in geval van calamiteiten, dient u altijd zelf te voldoen. Restitutie en/of claims kunt u bij de luchtvaartmaatschappij dan wel verzekering deponeren. Golftravel.nl zal er alles doen om u ter plaatse en na afloop bij te staan, maar aanvaardt in deze geen aansprakelijkheid.

Sinds februari 2004 bestaat er binnen de Europese Unie een wet die uw rechten als luchtvaartpassagier regelt: EC Verordening 261/2004. Deze verordening beschermt de passagier in het geval van vertraagde, omgeboekte, geannuleerde of overboekte vluchten en bepaalt welke schadevergoeding gegeven moet worden. De Verordening 261/2004 is van toepassing op alle vluchten die vertrekken uit de Europese Unie en alle vluchten die aankomen in een EU land en die uitgevoerd worden door een Europese luchtvaartmaatschappij. Meer informatie vindt u op de volgende website: www.rechtenvanvliegtuigpassagiers.nl

Per eigen vervoer
Indien u per eigen vervoer naar een bestemming reist ontvangt u van ons een routesuggestie naar uw accommodatie. Wij proberen de routes zo nauwkeurig als mogelijk samen te stellen, maar aanvaarden in deze geen aansprakelijkheid.

Per huurauto
Bij vele vliegbestemmingen is een huurauto inbegrepen. Bij bestemmingen waar geen huurauto is inbegrepen is gebleken dat vervoer per transfer / taxi goedkoper of gemakkelijker is. Wij informeren u over de mogelijkheden.

Ongebruikte reis onderdelen
Voor (deels) ongebruikte reisonderdelen zoals hotelovernachtingen en greenfees wordt geen restitutie verleend.

Paspoort en visum
U dient bij vertrek en tijdens de reis in het bezit te zijn van een geldig reisdocument. Dit is uw eigen verantwoordelijkheid.

Gezondheidsvoorschriften
U kunt bij alle KLM Health Services locaties terecht voor reisadvies en vaccinaties. Maak hier online een afspraak. Bij voorkeur laat u zich vier tot zes weken voor vertrek vaccineren bij een Travel Clinic. Mocht dat onverhoopt niet lukken, bijvoorbeeld omdat u last minute een reis heeft geboekt, kunt u alsnog binnenlopen bij een van de Travel Clinics. Mocht er ruimte zijn, dan helpen de reizigersverpleegkundigen u graag. Dit is uw eigen verantwoordelijkheid.

Visum aanvragen op Turkse luchthaven straks NIET meer mogelijk
Toeristen die naar Turkije op vakantie gaan kunnen binnenkort hun visum alleen nog vooraf online aanvragen. De huidige optie om ter plaatse een stempeltje te halen vervalt. Vakantiegangers kunnen binnenkort hun visum alleen nog online bestellen. Het is dan niet meer mogelijk om ter plaatse een visum aan te vragen op een Turkse luchthaven. Op welke datum deze nieuwe regeling ingaat is nog niet bekend. Oorspronkelijk zou dit op 1 november 2014 zijn, maar vooralsnog is het regelen van een visum bij aankomst op de Turkse luchthaven nog altijd mogelijk. Evisa adviseert je om je visum Turkije online voorafgaand aan je reis te regelen. Zo voorkom je lange wachtrijen op het vliegveld én het visum is goedkoper. Let wel dat de geldigheidsduur van je paspoort voldoet aan de nieuwe regeling: deze moet tot 60 dagen na het verloop van je visum geldig zijn.
 
Visum Turkije aanvragen
Een visum voor Turkije aanvragen doe je online.
Uiteraard kan je ook alles laten verzorgen door evisa. Ga naar www.evisa.eu
Kosten van een visum zijn €23,95 euro.

Voordelen hiervan zijn:
- Invulformulier in het Nederlands (ipv Engels)
- Betalen met iDeal of Mister Cash
- Geen wachtrijen op de luchthaven bij aankomst
- Binnen 24 uur heeft u uw een visum, in uw email box

Starttijden
Bij boeking kunt u de gewenste starttijden aan ons doorgeven en zullen wij er alles aan  doen om aan uw wensen tegemoet te komen. Toegewezen start tijden tussen 08.00 uur  en 14.00 uur beschouwen wij als acceptabel en resulteren in een definitieve boeking.  Starttijden in Turkije kunnen zeer vroeg (vanaf 06.30 uur) in de ochtend zijn. Slechte weersomstandigheden, invallen duisternis of onderhoud van de baan zijn geen rede  om geboekte greenfee niet te gebruiken en bij ons terug te claimen, tenzij de golfclub ter  plaatse besluit om de golfbaan te sluiten. Golftravel.nl aanvaardt in deze geen aansprakelijkheid.

Golfbanen
Op sommige golfbanen dient u uw handicap of golfvaardigheidsbewijs te overleggen. Indien u dit niet kunt tonen, is het mogelijk dat de golfclub u de toegang tot de baan weigert. Golftravel.nl is niet aansprakelijk voor de daaruit voortvloeiende gevolgen. Op veel banen is een officiële handicap verplicht, vaak 28 voor heren en 36 voor dames. Wij informeren u graag, maar het verifieren ervan is uw eigen verantwoordelijkheid.

Buggy´s
Wij kunnen vaak vooraf buggy´s (niet overal) voor u reserveren. Betaling hiervan is meestal ter plaatse door u zelf te voldoen, mits anders door ons vermeld. Het gebruik van buggy´s is weersafhankelijk en een garantie voor gebruik kunnen wij niet afgeven. Golftravel.nl aanvaardt in deze geen aansprakelijkheid.

Caddies
Op sommige bestemmingen (bv Marokko) zijn caddies verplicht. Kosten zijn gemiddeld ca.  € 12,00 p.p. per ronde. Meestal (dus niet altijd) is het zo dat als er buggy’s worden  gereserveerd de verplichte caddie kosten komen te vervallen. 

Offertes
Alle genoemde prijzen (in welke communicatie dan ook) zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en / of onjuistheden. Bij aanvraag van een reis zullen wij u een voorstel toesturen met de aanvullende informatie van de reis en de exacte prijzen op dat moment. Per factuur berekenen wij € 15,- administratie kosten. Voor het calimiteitenfonds berekenen wij €2,50 per factuur (max. 9 deelnemers). Indien wij de vluchten voor u reserveren berekenen wij €15 per persoon.

U wilt reserveren?
Indien u akkoord bent met ons voorstel, dan gaan wij direct de beschikbaarheid navragen bij de accommodatie aanbieder. Zodra de accommodatie schriftelijk akkoord heeft gegeven worden direct de overige zaken (vlucht, huur auto etc.) vastgelegd die van toepassing zijn op uw boeking. Tussen uw reservering en onze vlucht boeking kan dus tijd zitten waarin de prijs van de vlucht kan veranderen. Hier hebben wij geen invloed op en meer / minder kosten worden met u verrekend. Wij stellen u hiervan uiteraard op de hoogte. Indien wij de vluchten voor u reserveren berekenen wij €15 per persoon (bij Ryanair berekenen wij €35 per persoon).

Wij hebben voor een boeking de volgende gegevens van u nodig:    
- Adresgegevens, telefoonnummer, mobiel nummer en mail adres (voor zover nog niet bekend)    
- Exacte voor en achternaam & geboorte data zoals vermeld in het paspoort van alle reizigers  (bij dames meisjesnaam)  
- Handicaps van u en uw reisgenoten & de dagen dat u wilt golfen inclusief de gewenste starttijden     

Boekingsprocedure:
1. Nadat alle leveranciers vastgelegd zijn krijgt u per e-mail onze bevestiging met een factuur 
    Aanbetaling vluchtkosten (indien van toepassing) en / of 25% van de reissom binnen 7 dagen te voldoen
    Restbetaling 2 maanden voor vertrek (als u binnen 2 maanden vertrekt de volledige reissom binnen 7 dagen)
2. Vervolgens ontvangt u circa een week voor vertrek per e-mail de reisbescheiden   
    Deze dient u zelf uit te printen en mee te nemen op reis.
    Kofferlabels worden u op verzoek toegezonden.

Bij boeking accepteert u automatisch onze voorwaarden (zie onderstaand).
U kunt ons bereiken op 072-5814474 of per mail
info@golftravel.nl

Verzekeringen
Laat u bij boeking informeren over de speciale Golftravel.nl-annuleringspolis. Dit speciale voor ons bedrijf ontwikkelde verzekeringsproduct waarborgt voor u en al uw reisgenoten (zelfs eventueel één of meerdere zaakwaarnemers) de unieke financiële zekerheid bij annulering-, af- of onderbreking van uw golf- en of incentive reis. Het bijzonder van deze constructie is dat de reisgenoten niet op de polis worden aangetekend, de reissom geen maximum kent en dat uw boeking als bewijs van verzekering geldt samen met een verzekeringsbewijs en voor waarden.

Reisverzekering Europa: € 1,65 p.p.p.d. incl. bagage, ongevallen en medische kosten
Reisverzekering Wereld: € 2,60 p.p.p.d. incl. bagage, ongevallen en medische kosten
Poliskosten reisverzekering: € 3,50 eenmalig
Annuleringsverzekering basis: 6,1% van de totale reissom (compensatie ongenoten reisdagen)
Annuleringsverzekering extra: 6,6% van de totale reissom (compensatie volledige reis) 

Stichting Garantiefonds reisgelden (SGR)
Golftravel is aangesloten bij het SGR (2599). Binnen de grenzen van de SGR garantieregeling vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis. De garantieregeling van SGR kunt u nalezen op de SGR website

International Association of Golf Tour Operators (IAGTO)
Golftravel.nl is lid van de IAGTO, de International Association of Golf Tour Operators. Deze organisatie is in 1997 opgericht als vertegenwoordiger van de "Golf Travel Industry". In het eerste jaar hebben ze de internationale beurs IGTM (International Golf Trade Market) opgericht, een jaarlijks terugkerend evenement waar touroperators en vertegenwoordigers van belangrijke golfbestemmingen uit vele landen bij elkaar komen. Tevens initieert de IAGTO internationale onderzoeken om trends en ontwikkelingen van de golfmarkt in kaart te brengen. IAGTO website.

Calamiteitenfonds Reizen
Ons bedrijf is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerd reis:

- (een deel) van uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u
  vervroegd moeten repatriëren.

Algemene voorwaarden Golftravel.nl
Onze algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Alkmaar. Klik hier voor onze voorwaarden